1000 ,- IGEN FÖR FRI FRAKT!

ETT UNIKT KLÄNNINGSKONCEPT

Leverans til Sverige med BRING / DHL

Fri frakt på alla beställningar över SEK 1000 kr

Till kassan
Summa: 0
Meny

Logga in

Kundvagn / 0 produkter

Kundvagnen är tom

Inte säker på var du ska börja?
Se våra nyheter
SUMMA 0 SEK
ETT UNIKT KLÄNNINGSKONCEPT | Leverans til Sverige med BRING / DHL | Fri frakt på alla beställningar över SEK 1000 kr

KLÄNNING GUIDE

Här är målen som finns i Klänningskalkylatorn, så att du också kan utvärdera själv.

Ta ditt kroppsmått ordentligt på kroppen och gå in i tabellen. Alla mått i tabellen är i cm. och observera att det är kroppsmått och inte klänningsmått. Om klänningarna är stora eller små i storleken anges det i själva produktbeskrivningen. Kom ihåg att en vid modell kan vara stor i storleken om du inte vill ha en lös klänning. Gå sedan ner en storlek bred modell.

Den stora Klänningsguiden.

Hur man väljer rätt klänning.

Vi ska försöka hjälpa dig.

 

Ta reda på:

Vilken längd vill du ha?

Vilken form tycker du om?

Har du någon favoritfärg?

Vill du ha detaljer som ficka, huva osv. ?

Vet du vilken storlek du ska välja?


 

TESTA VÅR KLÄNNNING Kalkylator

Här anger du dina kroppsmått och vi räknar ut vilken storlek vi tror passar dig bäst. Med reservation. 

Alla kroppar är olika så räknaren är inte 100% säker. 

Vi är mest uppmärksamma på midjemått när vi beräknar klänningsstorleken.


SKRIV IN DINA KROPPSMÅL HÄR 

Vilken klänningsform vill du ha?

Först är det viktigt att ta reda på vilken form du är mest bekväm med. Gillar du A-formen med markerad midja och normal bredd är det en bra idé att välja detta på filter eller på kategori. Vill du ha en lösare form, i A-form eller något annat, välj bred och A-form på filter eller kategori. Gillar du bäst åtsittande, välj en smal form och normal storlek ? vill du ha den väldigt smal kan du gå ner en storlek beroende på hur åtsittande du vill ha, varav de flesta har bra elasticitet.

Gillar du oversized klänningar kan du välja en vid modell och gå upp om du vill ha riktigt oversized, vill du ha normala lösa och bara vill ha en bra vidd över magen/höften så väljer du vanlig storlek, och vill du ha det en lite mindre lös så ta en storlek ner om du kan det i förhållande till axelbredd. Mer du att om du är bredaxlad så är det inte klokt att gå ner en storlek.


 

I övrigt är klänningarnas former en beteckning på hur klänningen ser ut och många av dessa kännetecknas av kjolvidd, ex swingformer har en stor kjol, ballongformen är bred ovanför men smalnar av. Hitta t.ex. ut om du gillar den bästa omlottklänningen, skjortklänningarna etc. Läs mer om varje enskild klänningsform nedan här.

SHOP

A-LINJE

A-form, A-linje, A-shape - detta är den mest populära och vanligaste klänningsmodellen. Denna form är en favorit bland många koko damer. Klänningen ska sitta snyggt och stadigt runt bröstet och ha en naturlig A-linje från bröstet/midjan och nedåt. Klänningen kan vara extra markerad under bröstet eller midjan, med till exempel ett skärp. Det här är en feminin form som framhäver kvinnokroppen på ett bra sätt och den passar kvinnor i de flesta storlekar. Längden på klänningarna i A-form kan variera från mini till maxi, men i A-form har vi har flest knälånga klänningar.

SHOP

SMAL

De smala formerna ligger nära kroppen och formar sig efter din kropps siluett. Den smala klänningsmodellen formar sig ofta efter kroppens kurva ? men den kan också vara rak och ganska diskret. Du har då allt från den tuffa raka klänningen till den med en feminin festlig siluettklänning, gärna den lilla svarta klänningen. Klänningens längd kan variera från mini till maxi.

SHOP

VID

Den breda klänningsmodellen har naturligtvis en lösare form. Denna form flyter mer än en klassisk A-form, men en bred modell kan också ha en A-linjeform. För att ge klänningen en bra och feminin form gillar vi att den sitter runt bysten och har extra bra vidd runt mage och höfter, då får du en elegant lös klänning med en otroligt skön komfort. Vi har även vida klänningar som är väldigt oversized, men då skriver vi det specifikt på varje produkt i texten.

SHOP

RAK

Rak klänningsmodell kan vara både bred och smal. Men formen är rak och följer inte kroppens kurvor. För många känns formen avslappnad och diskret.

SHOP

SKJORTFORM

Här har du den perfekta arbetsklänningen. Formell och informell på samma gång. Skjortklänningar kommer ofta i breda former, vilket skapar en avslappnad stil samtidigt som de är dressade. Skjortklänningarna kan du använda som kappa, klänning, kavaj ? och det är ett plagg som för många är ett måste i garderoben. Du kan markera midjan med ett skärp och ge klänningen ett helt annat uttryck där du skapar en stil som framhäver midjan. Eller använd den öppen som jacka/kappa, med knappstängningen kan du öppna och stänga efter önskemål och gillar du v-ringningen bäst öppnar du de översta knapparna och stylar den med en snygg sjal. Skjortklänningen är en perfekt vardagsklänning som passar de flesta och med lite styling och höga klackar kan du trolla fram en festlig outfit. Den här skjortformen kan användas till många stilar. Vill du kombinera skjortklänningen med en klänning under så är möjligheterna många. I vår kollektion har vi matchande färger bland många av våra skjortklänningar och klänningar så att det ska gå att sätta ihop en hel outfit.

SHOP

OMSLAG

Omlottklänningen även kallad omlott är en asymmetrisk klänning där du slår ena sidan över den andra, vilket gör att du bildar en V-formad urringning. Detta är en feminin form som framhäver bröstet. Det är ofta bra vidd i kjolen på omlottklänningen. Längden på en omlottklänning kan variera från mini till maxi.

SHOP

SWING 

Svängmodell, även kallad "klocka". Denna klänningsmodell är lekfull och festlig. Den sitter bra runt bröstet och midjan och bröstet är ofta framhävda. Klänningsmodellen har en tydligt markerad midja och en stor och ofta struttande kjol. En underbar klänning att dansa i. Längden på en svängmodell är oftast knälång.

SHOP

BALLONG

Letar du efter en klänning som har en bra vidd runt magen. Titta på ballongformen, den har mycket bredd ? men är smal upp och ner och skapar därför en ballongform. Den här klänningen sitter över axeln och bröstet och har extra vidd runt mage och höfter för att sedan smalna av. Detta skapar en tuff casual bohemisk look på klänningen.

Hur vill du ha längden på klänningen?

Det är viktigt att hitta rätt klänningslängd. Och vi har så olika höjder, det kan variera upp till 50 cm faktiskt och då är det naturligt att knälängd inte är knälängd på en dam på 190 cm och inte heller på en som är 150 cm. Så då är det okej att det är ett exakt längdmått på varje klänning. Kom också ihåg en vi tar måttet på en klänning i storlek 38, hängande. När det kommer till kroppen kan det också vara avgörande om klänningen är lös eller fast på kroppen. Ju fastare den sitter på kroppen desto mer drar klänningen ut och blir kortare. Så tänk på detta när du väljer klänningslängd. Klänningen kan variera 1-2 cm beroende på storlek, dvs en klänning i stl 38 och 100 cm, kan bli 102 cm i stl 46.

 

Annars kategoriserar vi klänningarna i fyra grupper. Kort klänning som är ja kort klänning och tinika. Knälånga klänningar som är plus minus knälånga, sedan har vi den mellanlånga som går en bra bit under knäna för de som gillar det bäst och så har vi den långa klänningen som används flitigt till festklänningar och sommarklänningar.


 

 Hitta önskad klänningslängd nedan här.

SHOP

KORTA 

KLÄNNINGAR

80-90cm

SHOP

KNÄLÅNGA 

KLÄNNINGAR

90-103 cm

SHOP

MIDI 

KLÄNNINGAR

105-125 cm

SHOP

LÅNGA

KLÄNNINGAR

125 -160 cm