1000 ,- IGEN FÖR FRI FRAKT!

KLÄNNINGAR
HURTIG LEVERANS
GRATIS FRAKT ÖVER kr. 1000,- sek
Till kassan
Summa: 0

Meny

Logga in

Kundvagn / 0 produkter

Kundvagnen är tom

Inte säker på var du ska börja?
Se våra nyheter
SUMMA 0 SEK
KLÄNNINGAR | HURTIG LEVERANS | GRATIS FRAKT ÖVER kr. 1000,- sek

Färger påverkar oss

FÄRGER

 

Färger påverkar oss

Det är ett faktum. Färger påverkar både vårt humör och atmosfären runt omkring oss. Det är otroligt spännande att jobba med färger, och färger kan väcka känslor och sätta tankar i rörelse. Älskar du färger? 

 

Identitet

Är färger en del av din identitet? Är du den som måste ha färger för att trivas och för att öka din energi, eller är det neutrala färger som ger dig frid och harmoni? Om du är den ena eller den andra, eller båda, kan du alltid säga att färger är en del av din identitet. Vårt val av färg påverkas av tid, plats, trender, influenser och de omkring oss. Och färger kan berätta mycket om en person. Du kanske har hört någon prata om den tuffa damen med de färgglada klänningarna, och många säger "Jag vill våga använda fler färger, men det är inte jag". Många hamnar ofta i svarta eller mörkblå kläder eftersom det är neutralt och säkert. Men jag förstår inte vad de gjorde på 70-talet när ALLA bar färger och mönster, kvinnor och män. Det är så underbart att se bilder från det årtionde - varför vågar vi inte använda så mycket färg och mönster idag? Vårt mål är att göra något åt ​​det genom att erbjuda ett bättre urval av färgglada klänningar att välja mellan. Med det hoppas vi kunna inspirera dig att använda fler färger genom vår design. För att en färgglad klänning lockar fram leendet ... inte?

 

Arbeta med färger

Vi jobbar hela dagarna med färger – så vi kan berätta lite om vad vi har lärt oss, och hur vi känner att de påverkar oss. Här får du veta vad vi tycker om färgerna. Förhoppningsvis kan vi inspirera dig att sätta lite mer färg på din vardag. Vi jobbar med hela färgskalan i våra kollektioner – och vi har klänningar i alla färger. Det är otroligt spännande att arbeta med färger både för att se hur färger samverkar och hur färger plötsligt inte gör det, både vad gäller mängd och styrka. Vi provar många färgkombinationer och leker mycket med både ton i ton färger, kontraster, komplementfärger, starka färger och svaga färger.

 

Röd

Vi älskar färgen röd. Rött har de längsta ljusvågorna och upplevs som energiskt. Inte konstigt att vi älskar ljusa, röda klänningar och att alla kommer ihåg "The lady in Red". Det är lite roligt, för rött är färgen som alltid följer oss, och att detta är det genomgående temat i vår design.
Rött är färgen som passar alla årstider. Oavsett vilket tillfälle kommer du att avge självständighet och styrka i en röd klänning och få alla ögon på dig. Rött är också kärlekens färg. En röd klänning signalerar självständighet och alla kvinnor bör äga en röd klänning. Många tror fortfarande att röda klänningar är reserverade för julen, det kan vara, men röda klänningar passar också andra årstider. Rött är en färg som har mycket kraft och kan signalera både fara och forbud, så det är en färg med många associationer. Här hittar du röda klänningar i många stilar, former och storlekar. Och de finns i många nyanser av rött. Om du letar efter en klänning som är plommonröd, rödbrun, vinröd, porscheröd, hallonröd eller bordeaux, hittar du dem alla här.

 

 

Orange

Orange är glädjens färg – med sin kraft och energi. Orange kallas ofta för en varm höstfärg. Men det kan vara både kallt och varmt. Vi älskar den knallorange kalla färgen som är cool att kombinera med rosa och rött. Denna kombination är lite typisk ko:ko. Vi har även jordtonerna i rost och brunt, vi använder mycket. Oavsett vad är orange en färg med mycket energi och glädje.
En orange klänning kan ge dig en rejäl kraftboost. Inte konstigt att apelsin förknippas med livsglädje och energi. Orange kan passa de flesta stämningar och färgen kan dämpas eller förstärkas efter behov. Orange är en kreativ färg som vi använder mycket av i våra kollektioner. Se ett urval av våra underbara orange klänningar.

 

 

Gul

Gult är en färg som ger dig mycket energi. Gult förknippas med sol, ljus, värme och lycka. En gul klänning skapar glädje och mycket energi. Här hittar du gula klänningar i många stilar och former.

 

 

Grön

Grönt är en färg som förknippas med naturen. Det är både lugnande och fräscht, och det är hoppets färg. Du kanske har hört "hoppet är ljusgrönt" då förväntar du dig något positivt. Eller ett annat talesätt att "sitter du på den gröna grenen" då är du avslappnad. Oavsett så är det kul med färger och deras associationer och vi har en mängd olika gröna färger i vår kollektion. Du hittar klänningar i äppelgrönt, limegrönt, oliv, militärt, gräsgrönt, flaskgrönt, kombogrönt etc. Det finns både ljusa och mörka, mjuka och skarpa gröna toner. Grönt kallas ofta för en kall färg, men vi har även klänningar i varma gröna toner. Till exempel olivgrönt som har mycket gult i sig. Här hittar du en kollektion av våra klänningar i gröna nyanser. Förhoppningsvis är en grön klänning precis vad du behöver i din garderob.

 

 

Petrol

En fantastisk färg som ligger mellan blått och grönt. Färger som beskrivs som havsgrönt, turkos eller petrol finns ofta i våra kollektioner. Mest en kall färg med mycket intensitet.
Petrol är färgen vi säljer förvånansvärt mycket av. Den passar de flesta och är vacker för den som gillar både varma och kalla färger. Den fungerar bra både med vintervit eller solbruna hud.
Många kunder väljer petrolklänningar när de ska köpa en färgglad vardagsklänning. Det här är en bra färg som känns neutral och kan användas mycket. En petrol- eller havsgrön vardagsklänning funkar året runt och en turkos sommarklänning är perfekt en varm dag. Se vårt stora utbud av klänningar i petrol, havsgrönt och turkos.

 

 

Blå

Blått anses ofta vara en cool och neutral färg som är harmonisk, klassisk och tidlös. Blått är himlens färg och beskrivs som lugnande. Många väljer blått framför svart då det känns mildare och inte så hårt. Vi har en stor kollektion av blå klänningar – både den klassiska, eleganta klänningen – den blå maritima jeansklänningen – och inte minst den blå tidlösa sportiga vardagsklänningen.

 

 

Lila

Lila är en färg som kan ta andan ur oss och vi förknippar ofta lila med kreativitet, konst och hantverk. Lila är mysteriets färg, och det är också en färg som förknippas med högtider och advent. Vi som älskar blommor, tänker också på den rika floran, vi ser att många vackra blommor har lila nyanser. Vi får därför mycket inspiration till våra klänningar i den lila floran. Se ett urval av våra lila klänningar här. Vår favorit är nog den lila "Dagny".

 

 

Rosa

Rosa klänningar kan vara känsliga och vackra eller intensiva och kraftfulla. Rosa är en feminin och kreativ färg. Här hittar du våra rosa klänningar i många stilar och former. En härlig delikat puderrosa klänning eller en färgbomb i knallrosa. En ko:ko signaturfavorit är den underbara kombinationen av klänningar i rosa och rött. Se ett urval av klänningar i rosa här.

 

 

Brun

Brun är neutral och jordnära. Det är oftast en varm färg och förknippas med naturen. Bruna klänningar finns alltid i kollektionen och passar dig som gillar jordfärger och det rustika. Här kan du se en kollektion av våra bruna klänningar.

 

 

Svart

Svart kan förknippas med både klassisk elegans men också med det hårda och rock’n roll. Alla letar efter den säkra neutrala klänningen som passar till allt. Många väljer då en svart klänning. Det behöver inte vara tråkigt. Faktum är att vi tycker att det är otroligt roligt att jobba med svarta klänningar. Då ligger vårt fokus på spännande detaljer och struktur – och givetvis på vår design och hur den passar. Kanske vill du ha den säkra vardagsklänningen eller den «lilla svarta» - eller den underbara boheminspirerade klänningen som är lös i formen men sträv med naturliga detaljer i 100% linne.
När du kombinerar spännande strukturer och bra kvalitet med en perfekt passform kan du skapa helt råa klänningar som håller – då är nog svart den bästa matchen för de flesta kvinnor. Det här är klänningsdesignen som du blir kär i – när du kombinerar spännande strukturer och bra kvaliteter med en perfekt passform kan du skapa en helt rå design som håller. Letar du efter svarta klänningar perfekta att ha i din basgarderob? Då har vi nyckelplaggen här.

 

 

Vit

Vitt förknippas med renhet, oskuld, i klänningarnas värld tänker vi spets, chiffong och ömtåliga material. Oavsett om det är en bröllopsklänning eller en vit sommarklänning så väljer man ofta ömtåliga material till en vit klänning. Den vita sommarklänningen på en vit strand under palmen eller den vita skjortklänningen i 100 % linne till sommarsemester. Vita klänningar är bara vackra och förknippas med renhet och skörhet, extra snyggt är det med solbruna hud. Linneklänningar finns också i denna kategori och här hittar du ett urval av vita och naturfärgade klänningar.

 

 

Grå

Grå kan vara både neutral och tråkig, och du har kanske hört begreppet "grå mus". Men grått kan också vara så tufft och stilrent bara titta på Leila-klänningen. Grått uppstår när två komplementära färger blandas. Exempel om du blandar rött och grönt så blir det grått. Du kan hitta många valörer i grått. Gråa klänningar är populära och vi har ett bra utbud i vår klädkollektion. Ett exempel är den tuffa vardagsklänningen Silje i den vackra stålgråa färgen. Det är en favorit som är både snygg och tuff där du har både struktur och en skimrande yta som gör grått inte så matt. Så grå klänning med olika texturer och ytor kan faktiskt vara väldigt spännande.

 
 

Flerfärgad

Redo för en färgrik värld. Lek med färger, ton i ton eller med massor av kontraster. En härlig färglook och klänningar som skriker efter uppmärksamhet. Vilket får dig att dansa av lycka. Är de här klänningarna för dig? Här är urvalet. Färgrikt liv. Njut av livet. Färglägg dagen! Ge lycka.

 
 

Primära färger

Vi har tre primärfärger, de är röda, gula och blå. Du kanske har hört förkortningen RGB. Med dessa 3 färger + svartvitt kan du göra alla färger. Primärfärgerna är de enda färgerna du inte kan blanda själv.

 

Sekundära färger

Sekundärfärger är en blandning av två primärfärger. Och vi har tre sekundära färger. Rött och gult blir orange, gult och blått blir grönt och rött och blått blir lila. Så sekundärfärgerna är orange, grönt och lila.

 

Tertiära färger

Det är de färger som ligger mellan primär- och sekundärfärgerna. Ett exempel är att blanda blått och grönt, till blågrönt, alltså en petrolfärg. Eller rött och orange för att få en röd-orange färg, eller eller gulgrön, gul-orange etc. Här kan du leka och skapa nya nyanser.

 

Kompletterande färger

Vi tycker att det är spännande att arbeta med kontraster och vill du uppnå starka kontraster, välj komplementfärger. Det här är färger som finns på motsatta sidor om varandra i färghjulet. Som ett exempel är en röd klänning med gröna detaljer ett sätt att använda komplementära färger. Sedan markerar du den röda färgen med grönt. Och blandar man till exempel två komplementfärger får man neutral grå. Det är väldigt spännande att se hur färger förändras när de kombineras med andra färger. Man blir ständigt förvånad över färger som matchar eller inte. Det är väldigt spännande att jobba med färger.

 

Varma och kalla färger

Vi skiljer ofta på varma och kalla färger och många upplever att de tillhör den ena eller andra färgskalan. Gult, orange och rött uppfattas ofta som varma färger, grönt, petrol och blått upplevs som kallt. Men det finns många nyanser och valörer i regnbågens färger och du har både kalla och varma röda och kalla och varma blåa. Och det ändras också beroende på hur mycket vitt eller svart som läggs till färgen och även om komplementfärger har lagts till.

 

Regnbågens färger

Färger är en upplevelse av ljus med olika våglängder. Korta våglängder ger en upplevelse av blått ljus och långa våglängder ger en upplevelse av rött ljus. Regnbågens färger har spektrala färger, de är färgerna som vi ser i regnbågen. Vi älskar att jobba med dem. De sägs vara de sju färgerna rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och lila, men vi har valt att ta med en färg till i vår regnbåge och det är petrol. Så vi jobbar mycket med dessa åtta färger i vår design.

Men vi har även en stor baskollektion i neutrala klänningar som passar dig när tillfället är högtidligt. Ovan kan du välja din favoritfärg och sedan är det bara att hitta former, mönster och snitt som passar dig.

Färger kan få en att le. Vi älskar att designa klänningar med starka och vackra färger men vi gillar också de neutrala klänningarna och kombinerar med spännande och ofta överraskande inslag. Och vi blir inspirerade att använda fler färger när vi får feedback från kunder som blir förälskade i klänningsdesignen. Vi jobbar mycket med toner i två färger. Och vi jobbar med hela färgskalan. Det är också roligt att jobba med kontraster och sätta komplementfärger mot varandra. Kanske som en överraskande detalj. Vi har ett stort urval av klänningar och har självklart ett stort utbud av svarta och blå neutrala klänningar, men då kan du enkelt sätta lite färg på outfiten med en sjal eller några coola färgglada skor.

Nu hoppas vi att vi har inspirerat dig att använda fler färger. Var med och färglägg vardagen med mycket energi och glädje för din omgivning. Välkommen till vårt färgglada klänningsuniversum.